einmal ein Fachgebiet, wo man dem werten Olponator auf die Sprünge helfen kann.
Grammelknödel, also diese aus ausgelassenem Fett gewonnen Dinger, die manche Bauchspeicheldrüse zum Schreien bringen, meinte ich in diesem konkreten Fall nicht, sondern ich dachte an die ebenfalls köstliche Selchfleisch-Variante.
a ha und jetzt woass i ungefähr gleich viel wia davor…
also woss sein des für knödel ???
gibt´s de im westen bzw norden oda süden vo tirol a ???
bitte um aufklärung,da des spiegleglotte knederl nit so ausschaut als wonns ma schmeckat.
vielleicht hätt a es in der mitte teilen sollen,dann könnt ma mehr erkennen…
kunnt jo a a germknedel sein …oda ???
Ajo danke, auf die Sprünge helfen is guat - da brauchts weniger, als sowas Greislichs …
Haasd des jetzt eigentlich, die Mehrzahl mein’ ich, Grammelknödel, Grammelnknödel oder Grammelnknödeln ? Weil drin is ja -zumindest in mehreren Dingern dieser Sorte- jeweils mehr als eine Kreimel, oder ;-?
A Germknödl laß ich mir einredn … aber aufm Sauerkraut, wenns aans is, waass I aa wieder nit …
Schaut wirklich ned gschhmackig aus der Knedl, irgendwie trockn innen und außen naß- wia a … na, I loß des liaba, der Schrotti schreibt aa gaunz brav heit …
Ich kann mir allerdings vorstellen, dass sie bei unsachgemäßer Lagerung - beispielsweise unter direkter Sonnenbestrahlung - komplett austrocknen und dann beim Draufsteigen etwas grammeln die Knödel.
i bin a nit so der freind vo veredelten kartoffeln,oba süsses mog i überhaupt nimma.
bei ins gibts grod kalbsrollbraten vom eigenen buscheli ist kalberl
guat i geh eh schon long nimma in stall,dann gehts schon zum essen…
oba friagga hob i überhaubt koa fleisch gessen…
lg